16 juli Bulgarien 2009

torsdag-d-16-07-05 Dag 1.

Torsdag d. 16. Juli 2009.

Afgang fra Haverslev ved 13-tiden. Efter danske forhold meget varmt, omkring 24 grader.

Knap kl. 17 var vi på Søndre Fasanvej i Valby hjemme hos Sussanne. Aftensmaden skulle gå lidt hurtigt, så det blev til Mc Donald i Kastrup – meget mindre end man skulle tro ved lufthavnen – og meget langsommere…..

Fandt P12, hvor vi havde reserveret parkeringsplads i 10 dage, fik tjekket ind til tiden, og Anjas kuffert fik et fint rødt bånd på – ikke fordi den var FOR tung, men af hensyn til de stakkels bagage-løftere, da hun præsterede at have dobbelt så mange kilo i kufferten, end vi andre.

I sikkerhedskontrollen så Sussanne og Henriette åbenbart mere suspekte ud end os andre – de blev kropsvisiteret begge to. I den toldfrie butik gik pigerne på udflugt efter billige ting, mens Peter og jeg fandt en efterlyst deo til ham. Da vi skulle betale fandt vi ud af, at man skulle have sit boardingpas for at få lov at købe noget – og vi skyndte os at finde pigerne, så de kunne få deres.

… fandt også ud af, at når først man er tjekket ind i Kastrup, så er der ikke mulighed for at ryge nogle steder før ankomst i Varna Airport.

Flyveren var stor, men Henriette var lidt skuffet over, at den ikke var større – hun havde set nogle på TV, hvor der var to etager.

Vi skulle skifte flyver i Budapest, Ungarn, og luften var regnskovsfugtig og meget varm – bange for, at den skulle være lige sådan i Varna. Det først læste ord i Budapest var CITYBANK – ikke særlig Ungarsk.

I Budapest skulle vi også gennem taxfree butikken, og alle undtagen Peter var enige om, at Peter var den første, der blev væk fra os andre – han opdagede det bare ikke selv.

Kom med en noget mindre flyver fra Budapest til Varna.

I Varna Airport fandt vi med det samme biludlejningen, som stod med et skilt lige indenfor døren ved ankomst: Heidi Lillumsen.

Manden lignede nøjagtigt det billede vi havde at en rigtig bulgarer: Usympatisk, korrupt og meget utiltalende! Tanken på bilen var tom, og Peter aftalte med ham, at den til trods for udlejningsbestemmelserne også skulle være tom ved afleveringen. Kom af med 200 Euro til depositum, og var lidt overraskede over at de 200 Euro var oveni prisen – hjemmesiden fra Rentamobile sagde bestemt, at de 200 var inkluderet i prisen på bilen…

Jeg havde hjemmefra tilføjet Monastery Hills i TomTom, og satte TomTom til at finde det. Han viste os til en imponerende faldefærdig og meget smal gade i det indre Varna – hvor vi i hvert faldt ikke skulle være! Fandt en anden favorit i GPS’en og så fandt vi direkte dertil. Vejen op ad lignede ikke noget, der svarede til de billeder vi i forvejen havde set af sommerhuset, men den var god nok – blot kendte vi ikke til standard for Bulgarske sideveje!

Dagen før vores ankomst havde området været ramt af tordenstorm, og vejen var skyllet næsten væk. Strøm og vand havde også været væk i sommerhuset, så der var næsten ingen tryk på vandet, da vi kom.