Ranunkelbusk

Ranunkelbusk – billedet hentet hér:
Inden i det gamle stakit mod vores naboer, vokser der en ranunkelbusk.
Den står i vældig meget skygge, og kæmper med at nå ud i solen. Jeg vil prøve at lave stiklinger af den i år, det skulle efter sigende ikke være svært.
….Så i eftermiddag, når regnen er drevet over igen, så vil jeg ud og kigge efter rodskud – eller klippe stiklinger 🙂
Teksten hérunder er sakset fra haveabc.dk
Ranunkelbusk – Kerria japonica
Ranunkelbusken er den eneste art i slægten Kerria. Den bliver 120-150 cm høj med karakteristiske, grønne grene og spredte, bredt elliptiske, lysegrønne, dobbelt savtakkede, dybtnervede blade. Blomsterne er ranunkelgule og fremkommer i slutningen af april eller begyndelsen af maj; blomstringen varer som regel ca. 3 uger. Frugten er en flerfoldsfrugt med indtil 5 mørkebrune småfrugter.
Ranunkelbusk (Kerria japonica ‘Pleniflora’) foretrækker en lun, beskyttet vokseplads. Grenene lader sig drive i blomst i det allertidligste forår.
Vækstkrav: Da planten stammer fra Kinas sydlige egne, er den ikke fuldt hårdfør i Danmark og kan på udsatte steder fryse tilbage. Den bør plantes i en let muldjord i fuld sol af hensyn til blomstringen; men den tåler dog også at vokse i halvskygge.
Pleje: Under gode forhold behøver ranunkelbusken ingen særlig pleje. Den er ret nem at formere, idet den villigt danner rodskud, der kan udplantes på beskyttede steder. Træ- og urteagtige stiklinger kan ligeledes anvendes med tilfredsstillende resultat. En beskæring eller udtynding af ældre grene er nødvendig, hvis man vil bevare grenenes grønne farve, idet det udelukkende er de yngre skud, der har denne egenskab.
0 kommentarer