Hotel Elite Place

Hotel Elite Place

I Plovdiv prøver vi noget vi ikke har prøvet før: Overnatning på et Hote MIDT i byen – vel at mærke midt i Bulgariens næststørste by, Plovdiv – Hotel Elite Place.

Det behøver vi ikke gøre mere i….mangler rum udenfor – især når temperaturen har rundet 30 grader….Men for første gang i år inde i landet mødte vi en receptionist, der kunne engelsk, og fik fundet en gratis parkeringsplads uden risiko for bortslæbning af køretøj smiley – og apropos køretøj – så fik vi en lille overraskelse i dag. Tankede bilen for første gang på turen, og fandt ud af, at selv om vi stadig kan spise ude for næsten ingen penge (forret, hovedret og 4 fadøl = 100 dk kr i Plovdiv), så koster diesel i Bulgarien nu mere end i Danmark!

Efter aftensmaden gik vi en tur i Plovdivs gader.

Efter sigende skulle alt seværdigt være indenfor 5 minutters gang fra hotellet. Vi fandt nu mest butikker….Men fandt også en moské.

Bulgarerne er græsk katolske, så en muslimsk moské har vi ikke set før. Syntes selv at vi viste en masse respekt, inden vi gik ind…Fri entre, så det måtte vi gerne. Stillede pænt skoene ved indgangen, og trampede rundt på et mægtig blødt tæppe.

Plovdiv - kasernen i baggrundenEn muslim var færdig med sin bøn forrest i rummet, og sagde ganske høfligt “HALLO!”. Troede egentlig bare, at han var venlig, indtil vi begyndte at lægge mærke til, at de andre kvinder, der var i moskéen tog tøj på fra et stativ ved indgangen. Kvinder i moskéen skulle være dækket til!

Fik en smule travlt med at komme ud – syntes ikke helt, at jeg hørte til dér smiley Udenfor opdagede vi så, at der faktisk også var et rum, hvor man skulle vaske sine fødder, inden man gik ind….men det opdagede ingen, at vi havde glemt!

Aftensmaden indtog vi på et hyggeligt sted med engelsktalende personale. Husker ikke stedets navn, men det ligger på koordinat 42.15305083333333, 24.74508777777778. På billedet kan man se en bygning i baggrunden. Det er kasernen, og vi var mægtig imponerede over, at vagten, der sidder derinde, konstant sad og kiggede ud af det lille firkantede hul i muren.12-08-2013-gaagaden-plovdiv05-udsigt

I morgen har vi fundet et overnatningssted MED swimmingpool, og lidt ude på landet ved Stara Zagaro, “Hotel Spa Hotel Izvor”. Hvis dét er okay, så bliver vi dér et par dage – trænger til at slappe afsmiley

Udsigten fra det elendigste hotel på turen endnu – midt i Plovdiv, ingen restaurant, ingen dyner (sov med et dynebetræk hver ? ), undrede os lidt over, hvordan opholdet kunne være inklusiv morgenmad, når der ikke var noget køkken på hotellet….Morgenmaden bestod af en crossant pakket ind i plastik, en kop elendig kaffe og et glas syntetisk appelsinsaft…Efter indtagelse af syntetisk morgenmad, tjekkede vi lynhurtigt ud, og forlod Plovdiv.

Hotel Elite Place

53 Raiko Daskalov Str. , 4000 PlovdivHotel_elite_place

koordinater: 42.151066388888886, 24.746413611111112

Hotel Elite Place i Plovdiv

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.