Kurs Gabrovo – Starata Kushta Lisetz

Starata Kushta Lisetz

ulitsa “Lisets” 24
5304 Gabrovo, Bulgarien
Koordinat:  42.835459,25.298747

De næste to nætter skal vi sove i Gabrovo. Henrik Bjerregård Madsen fra Bulgarien.dk har et sommerhus dér, som vi har lejet – og området rummer langt flere oplevelser, end vi kan nå i år.

Nøglen til sommerhuset skulle hentes hos genboen – Babo Milka – en sød, bulgarsk kone med én arm, ingen tænder, høns, hund og kat….Da jeg kom derover, blev jeg faktisk lidt i tvivl om, om det var stalden eller huset, jeg var gået ind i…hønsene fulgte stedkendt med ind i “stuen”, hvor Baba Milka kvidrede smilende løs til mig på bulgarsk….Hun fortsatte – også selvom jeg ikke lagde skjul på, at jeg intet fattede af hvad hun sagde :-)

Overalt i huset er der små ting - synes næsten som om, at man ikke bliver færdig med at kigge :-)

På turen mod Gabrovo mødte vi en anderledes æselkære. Fik desværre ikke noget billede…Æslet var vist blevet træt af at gå, så det var blevet sat op på en ganske almindelig trailer….

TomTom havde sin egen mening om, hvor Henriks sommerhus lå – men heldigvis havde Henrik skrevet koordinater ind i vores rejseguide – så dem fik jeg lært at taste i GPS’en…

Danske GPS’er – i hvert fald vores – har svært ved at fortolke de bulgarske adresser, så koordinaterne er langt mere anvendelige. – Og tro ikke, at du er faret vild, bare fordi vejen ikke er i den bedste stand. I Bulgarien er det tilsyneladende sådan, at jo værre vejen ser ud – jo mere guld ligger der ved enden af den :-)

Husets hyggelige køkken

Super hyggeligt. Vi kørte til Gabrovo, og handlede brød og pålæg – og naturligvis noget bulgarsk øl (som denne gang var belgisk….)Derefter “hjem” og planlægge de næste par dage.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.